Erice i dimma

Efter en lugn och skön natt så lämnar vi kyrkans parkering vid 10 tiden. Under natten tog vår gasol slut och det var dags att söka en ny GP-station.   Den första som vi hade på kartan fanns inte, så vi ställde in koordinater till en Esso-mack närmare Trapani  N37 58 22 E012 31 31,7  och där fanns det GPL station, men den var dyr 7,19 / L

Vi har nu siktat in oss på Erice en by som ligger högt upp strax nord väst om Trapani. GPS Berit ville vi skulle åka en väg, men som vanligt håller jag inte med henne. Det blev åter en sväng ner i Trapani innan vi kom på rätt spår. Förstår inte varför vår ”Berit” alltid vill ta genvägar, man kan ställa in henne på kortare tid eller på kortare väg och för ”henne” blir det genvägar 🙂

Nu klättrar vi högt och vägen slingrar sig fram. Trapani ligger under oss.

imageJu högre upp vi kommer ju mer dimma blir det och vi som hade sol nere i Trapani.

imageParkerar på anvisad plats som är väldigt lutande.  Redan i porten möter vi dimman.

imageVi följer gatan som går uppåt, fina mönster i stenläggningen.

image

Det finns en del souvenirbutiker med keramik, men vi tycker de har för mycket mönster för att passa in hos oss.

image

Vi vänder tillbaka till husbilen, som knappt syns i dimman. Vilken otur vi har att det blev sådan dimma, men det ska visa sig att det är inte den enda oturen, mer om det längre ner.

image

Vi tar oss ner en annan väg och den är ännu brantare och kurvigare, men bra i övrigt. Nedfarten går utan problem och med en fantastisk utsikt…..om det inte varit för all dimma som sveper ner.

image

Vi hade funderingar på vart vi nu skulle ta vägen. Fortsätter mot Scopello där det skulle finnas en brunn med källvatten. Vi hade bara 20 L kvar så vi var i behov av vatten.

image

Scopello brunn med koordinaterna N38 04 10,5 E012 49 04,5

Innan vi kom upp till Scopello hade vi sett en parkering alldeles vid vattnet, dit åkte vi för att stanna över natten.

image

Scopello P N38 03 22  E012 50 24. Många av de platser eller parkeringar som vi använder som nattplats, går nog bara att använda på vintersäsongen, för på sommaren är det fullt med personbilar och badande.

image

Vi får en fin solnedgång och det blir en lugn natt.

Nu till vår otur……som ni sett så bloggar jag nu via WordPress igen och det är för min gamla dator, som jag fick nerskickad för en vecka sedan, också lagt av. Skärmen har slocknat och för att en kabel har kommit i kläm. Jag anade att något skulle hända med den, för även den hade gått sönder i bildskärmens gångjärn, plastskräp alltså 🙂 Det är inte lätt att jobba i en Ipad med bilder och inlägg, när man som jag är van att använda en PC. Men ni får stå ut med halvdåliga bilder…….en ny dator blir det först när jag kommer hem.  🙂

6 reaktioner till “Erice i dimma

  1. Osis med datorn. Tur för oss som följer er på bloggen att du inte ger upp😊 . Bilderna på porten och stenbeläggningen kunde platsa i vilken skräckfilm som helst. Fint tagna!
    På fredag hämtar vi ut våran husbil från vinterdvalan… och det ska bli så kul! Längtan har varit svår 🚐
    Bon viaggio!

    Gilla

  2. Oturen med datorerna förföljer er, trist. Lika bra att vänta tills ni kommer hem innan ni köper någon ny.
    Det är vackert med dimmbilden och porten.
    Kram Yvonné

    Gilla

  3. Vad jag kan se så är det inget fel på bilderna mer än att dom är små, men det går ju att klicka på dom om man vill se dom i större format. Det är ju inte så länge kvar nu så du får klara dig med iPad även om det är lite bökigare än med dator. Nu får det vara bra med otur för er, jag håller tummarna för att det har vänt både med det och väder.

    Gilla

Lämna en kommentar