Motorproblemen fixade

Ja ha….som ni vet så hamnade vi på ett hotell i Sala Baganza igår, för att kopplingen på bilen inte funkade. Vi hade sådan tur att den verkstaden som vi blev rekommenderade kunde ta emot oss på direkten.

image

Vi fick låna en liten bil och en man (troligen kompis eller man till kvinnan i kassan) körde före oss till ett hotell inte långt därifrån.

image

Vi kunde ju inte sitta på hotellet hela dagen, så vi tog en promenad ut i omgivningarna. Inte långt därifrån låg en stor byggnad och det var ett vinmuseum som tyvärr var stängt. Intill fanns en stor park.

image

image

image

På morgonen tog vi en titt på hur långt de kommit med bilen.

image

 De sa att bilen skulle vara färdig vid femtiden. Under tiden vi väntade passade vi på att handla samt äta en lätt lunch.  Idag var det strålande sol och varmt.

image

Vid tretiden åkte vi tillbaka för att se hur långt de kommit med bilen. Då var den klar!!

För 8,5 timmars arbete, ny koppling och lånebil fick vi betala 811€  Undrar vad det hade kostat hemma? Känns väldigt skönt att allt gick så bra. Ringde Falks assistans för att höra om vi kunde få ersättning för hotell och lånebil. Jo……om vi hade blivit tvungna att få bärgning, då hade vi fått hotell och lånebil….men inte nu när vi själva tog oss till en verkstad !!?? Så det hade varit bättre att låta kopplingen rasa helt, än att söka hjälp innan något allvarligare hänt! Nu kan vi I alla fall köra tryggt hemåt!

Problemet var vilken väg vi skulle ta. Enligt prognoserna ska det regna/snöa till helgen och Ingemar vill inte köra i alperna om det blir snö.

Alltså tar vi den långa vägen genom Frankrike.

Vi fortsatte tillbaka till La Spezia och vidare mot Genua har nu hittat en parkering vid en idrottsanläggning i Lavagna ca  40 km från La Spetzia mot Genua. N44 18 16 E09 21 04

image

Idag har det varit ett strålande väder och vi hoppas det ska fortsätta lite till. Kanske hinner vi med ett blogginlägg till, om inte så får ni vänta tills vi är i Tyskland, eller om vi hittar ett Mc Donalds.

13 reaktioner till “Motorproblemen fixade

  1. Skönt att ni fick hjälp så snabbt och är på väg igen 🙂 Typiskt med assistansbolaget… nog borde det väl vara bättre att göra som ni gjorde än att få ännu värre problem… tycker de resonerar konstigt.
    Ha en bra fortsatt resa norrut!

    Gilla

  2. Hei.
    Kjempefint at alt gikk greit med bilen . Er innom bloggen din ofte ( Ikke flink å legge igjen kommentarer, dessverre).Har fulgt dere gjennom Hellas og videre på turen.
    Du har en flott blogg , og jeg har fått en masse flotte opplysninger med å lese det du skriver, Dessuten tar du så masse fine bilder.
    Her oppe i nord har vi et litt ufyselig vær i dag , det snør tung våt snø.
    Ønsker dere en fin tur videre og ei fin helg.
    Hilsen Irene.

    Gilla

  3. Vad glad jag blir för eran skull att det löste sig så fort. Man kan säga att det var ”tur” att problemet hände utomlands, här hemma kanske ni fått väntat veckor!
    Nu önskar vi en fin och bra fortsatt resa hemåt.
    Kram Yvonné

    Gilla

  4. antar att det där är *normal förslitning* med tanke på dom vägar ni har kört. skönt att få det gjort där det är billigt…..precis som med tänderna 🙂
    Har ni bråttom hem nu? Jag fick kort idag från Sala…….ett vintervitt Sala……så sakta ner och njut av våren på vägen för hemma tycks det vara vinter.

    Gilla

Lämna en kommentar